Historie ble skrevet da det nye kommunestyret i Drammen ble konstituert og Monica Myrvold Berg ble valgt som ordfører tirsdag ettermiddag.

BILDE: Monica Myrvold Berg gratuleres av Bent Inge Bye og mottar klubba, det symbolske beviset på at hun nå er valgt som ordfører.
BILDE: Monica Myrvold Berg gratuleres av Bent Inge Bye og mottar klubba, det symbolske beviset på at hun nå er valgt som ordfører.

- Da er Monica Myrvold Berg valgt, sa leder av Fellesnemnda Bent Inge Bye fra talerstolen i kommunestyresalen i Drammen rådhus litt før halv seks tirsdag.

Myrvold Berg kunne motta applaus, gratulasjoner og en klem fra høyres ordførerkandidat Fredrik Haaning, før Bye høytidelig overlot klubba til den nye ordføreren.

Du må vise folk klubba, smilte han og ønsket Myrvold Berg lykke til.

I den nye storkommunen Drammen har kommunestyret blitt konstituert og den nye kommunen har fått sin ordfører, varaordfører, og det er valgt formannskap, kontrollutvalg og hovedutvalg.

Monica Myrvold Berg får gratulasjonsklem av Fredrik Haaning.
BILDE: Monica Myrvold Berg er valgt til ordfører og gratuleres her av høyres Fredrik Haaning.

Opptatt av godt samarbeid

- Jeg takker så mye for tilliten. Dette er en historisk dag. Ingen av oss har noen gang tidligere vært med på konstituering av det første kommunestyret til en ny kommune, sa Myrvold Berg fra talerstolen.

Hun pratet om viktigheten av godt samarbeid i arbeidet med å bygge den nye kommunen. Hun lovte å gjøre sitt beste for å få til en god samarbeidsarena og et godt miljø, men forventer samtidig at det vises respekt for hverandre.

- Det er klart jeg er spent, men aller mest gleder jeg meg. Jeg har et godt lag med meg, sa hun, før hun gikk og satt seg ved siden av rådmannen for den nye kommunen Elisabeth Enger.

Monica Myrvold Berg leser på kortet hun fikk fra Elisabeth Enger.
BILDE: En blomst fra rådmann i den nye storkommunen, Elisabeth Enger, ventet på den nye ordførerens kontor.

Ærefrykt

Inne på sitt nye kontor sto en stor blomst fra Elisabeth Enger på pulten til den nyvalgte ordføreren.

- Denne dagen har vært veldig spesiell. Det er nesten vanskelig å beskrive. Jeg har sett så frem til den og gledet meg skikkelig. Samtidig er det en ærefrykt der, så jeg kjenner på det også. Men det å ha kommet i gang er veldig deilig, smilte Myrvold Berg.

Ordføreren, som tidligere har vært frisør og lærer, og vært politisk aktiv i tolv år, gleder seg til å ta fatt på ordfører-jobben. 46 åringen ser fram til å møte innbyggerne og håper å være en ordfører som innbyggerne føler at de kjenner.