Vi er nå inne i den siste uke med dialogmøter. Onsdag 10. april og 11. april arrangeres de siste dialogmøtene med innbyggerne i Nye Drammen kommunes ti kommunedeler.

Onsdag 10. april arrangeres dialogmøte for Åskollen, Nesbygda og Skoger øst. Det finner sted i gymsalen på Åskollen skole. Møtestart er klokken 18, men dørene åpner et kvarter før. Møtet varer til ca klokken 20.30.

Torsdag 11. april er det dialogmøte i Svelvik. Det arrangeres på samfunnshuset i Svelvik. Også der er tidspunkt og varighet som nevnt ovenfor.

Listen over alle dialogmøtene, både de som er holdt og de som skal holdes de nærmeste dagene, kan du lese her

På disse dialogmøtene redegjør prosjektrådmann Elisabeth Enger for hvor langt vi er kommet i å planlegge den nye kommunen, med hovedvekt på lokaldemokrati og stedsutvikling.

Hoveddelen av møtene er satt av til samtaler og diskusjoner der innbyggerne får komme med innspill og ideer til den nye kommunen. Disse tilbakemeldingene blir deretter publisert på denne siden og tatt med i det videre arbeid med Nye Drammen kommune.

Det er utarbeidet et dokument for arbeidet med kommunen så langt, Veivalg Nye Drammen. Den som har kikket litt på dette dokumentet før dialogmøtet, stiller svært godt forberedt.

Det har så langt vært holdt åtte dialogmøter. I Krokstadelva 14. mars var det rundt 50 deltakere. Dobbelt så mange møtte i Mjøndalen 18. mars, og over 70 deltakere  stilte på møtet på Solberg skole 20. mars. Dagen etter møtte over 80 innbyggere opp på Gulskogen, og sist  uka var omlag 50 deltakere samlet til dialogmøter for Konnerud og øvre Strømsø (Strømsø ovenfor jernbanelinja, inklusive Austad, Danvik og Fjell). Også de øvrige møtene har vært godt besøkt. Referatene fra alle møtene kan du lese her.

En bredere dekning av hva som skjer på disse møtene og hvorfor de arrangeres kan du lese i denne artikkelen.