Årbogen Idrettspark lå badet i sol da prosjektrådmann Elisabeth Enger møtte ildsjeler i Idrettsforeningen Birkebeineren i Nedre Eiker.

Idrettsforeningen Birkebeineren (IBK) er en gammel klubb, stiftet helt tilbake i 1904, men har hatt tilhold ved innfallsporten til Finnemarka på Årbogen siden midten av 1980-tallet. Der er det også en barnehage som gir gode inntekter til idrettsforeningen som har sunn økonomi og tusen medlemmer.

IBK er en typisk breddeidrettsklubb hvor 75 prosent av medlemmene er barn og unge under 15 år og som med tennis, fotball, håndball og ski. Klubben driver også idrettsskole.

Årbogen Idrettspark befinner seg i idylliske omgivelser, og klubben har store ambisjoner for fremtiden. Det omfatter både et langrennsanlegg, etablering av kunstgress på "gamle gress", samt et nytt dekke på nåværende kunstgressbane.

Nedre Eiker kommune har dessuten godkjent at Årbogen Idrettspark overføres til IBK. Dette skjer i nærmeste fremtid.

På bildet ser vi fra venstre: Tron Skjønberg, Kjell Øverby, Tor Harald Skaug, Brit Runden (foreningens leder), prosjektrådmann i Nye Drammen, Elisabeth Enger og Eva Dammyr.

Tron Skjønberg, Kjell Øverby, Tor Harald Skaug, Brit Runden, Elisabeth Enger, Eva Dammyr