VALG 2019: Til høsten skal velgerne i Svelvik, Drammen og Nedre Eiker velge representanter til et felles kommunestyre i nye Drammen kommune. Snaue 50 ansatte fra de tre kommunene fikk i går en god forsmak av høstens viktigste oppgave på kick off.

- Dette er den første oppgaven vi har ansvaret for som Nye Drammen kommune, sa prosjektrådmann Elisabeth Enger innledningsvis.
Hun påpekte betydningen av jobben som skal og må gjøres nå i forkant av valget, og selve gjennomføringen av valget. Det er en stor og viktig administrativ jobb som skal utføres. Enger takket også de ansatte som har påtatt seg oppgaven.
Vegard Hetty Andersen foran alle i stemmestyrene
BILDE: Vegard Hetty Andersen er prosjektansvarlig for valggjennomføringen.
Nye Drammen har 17 valglokaler på valgdagen 9. september. I hvert valglokale skal et eget stemmestyre lede gjennomføringen av valget. Ansatte fra Svelvik, Drammen og Nedre Eiker er av valgstyret oppnevnt som medlemmer av stemmestyrene.  Sammen med valgfunksjonærne skal stemmestyrene sørge for sikker og effektiv gjennomføring av valget.  
Ca. 80.000 mennesker har stemmerett i Nye Drammen kommune ved høstens valg. Rundt 500 mennesker skal jobbe med og for at gjennomføringen går riktig for seg.  I tillegg til arbeidet på forhåndsstemme- og valglokalene skal det etableres it-infrastruktur og materiell skal pakkes, transporteres og monteres. Stemmesedler skal telles av et eget tellekorps.
Årets valg blir det aller første for den nye kommunen og for de ansatte som jobber med valg. Det vil gjøre jobben krevende, men samtidig spennende.
Skilt med de ulike stemmelokalene
BILDE: Det blir 17 valglokaler rundt om i de tre kommunene på valgdagen 9.sept.
 
Gårsdagens kick off var det første møte på tvers av de ulike stemmestyrene. Målet med samlingen var å motivere til innsats og skape eierskap til oppgaven, legge til rette for god valgopplæring og bli kjent med andre og nye kolleger.
Etter Elisabeth Engers innledning var det prosjektansvarlig Vegard Hetty Andersen og Øystein Kristoffersen pratet om organiseringen av valget. Avslutningsvis pratet MIF-trener Vegard Hansen om hvordan lede en midlertidig organisasjon – ord til både ettertanke og latter fra de fremmøtte.
 
Vegard Hansen på kick off for stemmestyrene
BILDE: Vegard Hansen prater om at man må jobbe hardt for å nå målene sine.