Bussholdeplassen på Hedensrud har en spesiell plass i Amahl Pellegrinos hjerte. Det var her fotballkarrieren og veien til Gamle gress startet.

Fra snuplassen på Hedensrud sitter gode barndomsminner klistret fast langt inne i sjela. De forsvinner ikke.

Amahl Pellegrino foran busskuret på Hedensrud
BILDE: Dette busskuret var perfekt som mål da Amahl Pellegrino vokste opp på Hedensrud.

Navn: Amahl Pellegrino
Alder: 29 år
Yrke: Fotballspiller, SIF
Sted: Bussholdeplassen på Hedensrud

- Jeg gikk alltid hit etter skolen. Mamma beordret meg hjem for å spise middag og gjøre lekser, men så var det bare fortest mulig ut igjen.

Mange av de jevnaldrende kameratene måtte sitte på murkanten mot barnehagen og se på, men Amahl fikk allerede som 8-9-åring være med og spille med de eldre gutta på snuplassen. Han var god med ball og satte seg fort i respekt på grunn av ferdighetene, så han ble raskt tatt inn i varmen i gjengen. Her sto han og øvde på frispark med skuret som mål, han driblet, trikset og drømte om å bli fotballproff. 

Men det var ikke bare fryd og gammen på asfaltløkka på Hedensrud. Spesielt rett etter arbeidstid var det mye biler i krysset. I tillegg kom bussen fire ganger i timen. Det ble mange avbrekk i spillingen, men det var greit. Det ble de vant til.  

Han peker på rekkehuset bak skuret. Der ligger leiligheten som fikk forhøyet gjerde etter å ha fått utallige baller inn i hagen. Baller som ikke alltid kom ut igjen…

- De ble nok ganske lei av å få baller i hagen.

Til tider kunne det bli høyt støynivå og spilling litt for sent utover kvelden. Da kunne politiet dukke opp.

- Da ba oss bare gå hjem, forteller han, men husker fortsatt følelsen da politibilen dukket opp. Følelsen av å ha gjort noe galt kom snikende, selv om de kun hadde spilt fotball.