Nytrukket kaffe, svarte gummikrokodiller og en fredelig liten plass på Berger. Det var det som skulle til for å kapre et håndballhjerte fra Bergen - og skape en favorittplass.

Isaball sitter på svabergene utenfor gamle Berger brygge.
BILDE: Isabell Blanco har vokst opp ved sjøen, og måtte bo ved sjøen. Berger ble stedet.

- Ja, det funket det, ler den tidligere landslagsspilleren Isabel Blanco og ser utover fjorden.

Navn: Isabel Blanco
Alder: 40 år
Yrke: Maler, tidligere håndballspiller
Sted: «Brygga», gamle Berger brygge

Det var hit hun ble invitert på den aller første daten med samboeren Thomas Rambekk. En liten spasertur langs Bryggeveien fra Bergerstranda, langs glattskurte svaberg og bølgeskvulp og ut på odden til ruinene fra Berger brygge, som tilhørte Berger gård.

Det var her de to ukjente satt i timesvis på steinene. De pratet, drakk kaffe, tygde svarte krokodiller og så ut over vannet. Og så pratet de enda litt til.

- Det er ikke veldig ofte jeg er her, men innimellom. Når jeg har tid. Jeg har jo mange gode minner herfra, smiler hun mens to kajakkpadlere glir stille forbi og små bølger fra en motorbåt skvulper mot på steinene.
Her er det lett å finne roen.

Det ble de to. Isabel og Thomas har vært sammen siden det første møtet på Berger 25. mars 2012. Da var hun profesjonell håndballspiller og kunstner på si. Nå er hun pensjonert håndballspiller og kunstner på fulltid. Sammen har de sønnen Jeppe på fire år.

Den lille familien har bodd på Berger i litt over tre år nå. Hun erkjenner at det er litt stille på Fossekleiva, men Isabel trives og hun vet at hun kan oppsøke byen dersom behovet skulle melde seg.

- Jeg har jo alltid bodd i by, så jeg savner bylivet innimellom. Det var en overgang å flytte hit, men jeg liker meg egentlig bare bedre og bedre her. Jeg er nok tilpasningsdyktig, smiler hun.

Svabergene langs stien og den lille plassen der hun møtte samboeren, er favorittstedet. Det er hit hun går for å sole seg eller ta et bad, eller hvis hun trenger en liten pustepause fra hverdagen. Uansett gir stedet henne ro.

- Det er roen og stillheten jeg finner her som jeg liker så godt. Roen til refleksjon er gunstig for kunsten. Det gir rom for å skape og bearbeide ideer, sier hun. 

Med oppveksten i Bergen og nærheten til havet, er det viktig for Isabell å bo ved havet. Hun trenger luft rundt seg.

- Jeg må se sjøen. Det gir meg en god følelse. En frihetsfølelse, sier hun.

Isabell Blanco på svabergene ved gamle Berger brygge
BILDE: Isabell Blanco finner lett roen på dette stedet.