Torsdag presenterte Elisabeth Enger seg for fellesnemnda for nye Drammen. Den nye prosjektrådmannen klør i fingrene etter å komme i gang.

Elisabeth Enger introduserte seg for Fellesnemnda.
BILDE: Elisabeth Enger presenterte seg for fellesnemnda.

 - Dette møtet ga meg en god følelse, sa Elisabeth Enger etter møtet i Drammen.

Hun gleder seg til å komme i gang i den nye jobben og hun gleder seg til å samarbeide med fellesnemnda. Og etter tilbakemeldingene og responsen fra fellesnemnda, var det tydelig at også de gleder seg stort til å få den nye prosjektrådmannen på plass på nyåret.

Engasjement


- Her er det mye engasjement, men samtidig har politikerne et realistisk bilde på prosessen videre fremover, sa Enger.
Den nye prosjektrådmannen i nye Drammen går nå inn i sin siste måned som jernbanedirektør. 2. januar er hun på plass i ny jobb. Torsdag presenterte hun seg selv foran politikerne i fellesnemnda.
- Mer og mer av hjernen går med til å tenkte på å planlegge hvordan jeg skal legge opp den nye jobben, sa Enger.
Fellesnemda er overbevist om at med hennes brede kompetanse og faglige tyngde er nye Drammen i kyndige og trygge hender.

Liten, mellomstor og stor

Enger har vært rådmann i lille Skodje kommune ved Ålesund. Hun var da Norges fjerde kvinnelige rådmann, og da tidenes yngste som 27 åring. Da høstet hun erfaringer til rådmannjobbene i Lier kommune og i Bærum kommune i årene som kom.
Med rådmannjobb i tre såpass forskjellige kommuner, har hun lært ulike kommuner å kjenne fra bunnene av.
Enger har også vært stabssjef og direktør i det som tidligere het kommunenes sentralforbund (i dag KS). Der fikk hun et godt overblikk over kommunesektoren.
- Det var både interessant og nyttig å se kommunesektoren fra oven, sa Enger.
Med fersk kompetanse og erfaringer som direktør i jernbaneverket, som har vært i store forandringer under hennes ledelse, føler hun en trygghet når hun nå trer inni den nye jobben.
- Jeg har et bankende kommunalt hjerte. Det blir utrolig spennende å være med på denne prosessen, sa Elisabeth Enger og la til:
- Og jeg har gode vibrasjoner for dette område etter mine år i Lier, og etter godt samarbeide med området etter årene i Bærum.

Løfte hverandre fram


Enger har rukket å være på besøk i Svelvik, kommunen hun kjenner minst til på forhånd.
- Maken til endringskompetanse som fins i Svelvik, er det verdt å se til. Det er tre kommuner med sine styrker, og da må vi være gode til å løfte fram hverandre. Det er utrolig viktig at vi jobber med kulturen og viser hverandres gode sider.

Elisabeth Enger klør i fingrene etter å komme i gang.
BILDE: Elisabeth Enger klør i fingrene etter å komme i gang.