De folkevalgte i Svelvik, Drammen og Nedre Eiker markerte slutten på første halvår med en befaring gjennom tre kommuner, kulturopplevelser og pølse i bløyta på Portåsen 21. juni.

Etter en vandring i Svelvik sentrum, besøk på Frydenhaug gård i Drammen, Drammensbiblioteket, Solberg Spinneri og tusenårsstedet i Krokstadelva, ble dagen avsluttet i Wildenveys rike, nærmere bestemt hans barndomshjem Portåsen.

Portåsen er så mye, alt fra et levende museum, til konsertarena og møteplass for alle typer mennesker. De folkevalgte, nærmere bestemt kommunestyrene i de tre kommunene samt noen representanter for administrasjonen, fikk oppleve et kulturprogram som hadde gjort salige Herman stolt. Herman sang som kjent vakkert om både Nedre Eiker og Drammen, og han hadde et varmt forhold til begge kommuner. Vestfold sto også hans hjerte nært.

Publikum fikk oppleve Jazztrio med tre begavede utøvere fra Nedre Eiker, Magnus Aannestad Oseth (trompet), Steffen Granly (tuba) og Mats Mæland Jensen (perkusjon), tidvis med Hermans stemmeprakt i bakgrunnen. Hans stemme var like berømt som hans penn og sjarm - melodiøs og forførende.

Så var det klart for slampoet Fredrik Høyer. Den mannen hadde selv Herman slitt med å beskrive. Han må oppleves. Men det var som om Herman satt der og reiste seg til slutt i applauderende begeistring. Han også.

Til servering var det blant annet pølse i blauta. Noen vil mene det er kulturhistorie også. Deretter gjensto det bare å ønske hverandre god sommer.