300 deltakere har deltatt i diskusjonene om ny kommune så langt. I kveld, mandag, er turen kommet til Konnerud og Skoger vest.

Sist mandag var det tettpakket av folk i VIP-losjen på stadion i Mjøndalen, over hundre innbyggere fra kommunedelen Mjøndalen, Åsen og Steinberg var møtt fram. Det var så trangt om plassen at det nok var vanskelig å høre hva som ble sagt, når diskusjonen gikk rundt bordene.

Dialogmøte Mjøndalen
Stinn brakke: Over hundre deltakere var møtt fram på dialogmøtet i Mjøndalen mandag kveld.

Lang rekke konkrete forslag

Men gode argumenter ble likevel luftet og festet til papiret. Diskusjonene og gruppearbeidene resulterte i en lang rekke konkrete tips om både nærdemokrati og stedsutvikling. Disse innspillene blir både tatt videre inn i arbeidet med ny kommune, og de blir publisert på denne siden. Møtet i Mjøndalen mandag var det andre i rekken. Det første ble arrangert på Folkets Hus i Krokstadelva. Sist uke var det også dialogmøter på Solberg skole for kommunedelen Åssiden, Solbergelva og Solbergmoen og Golskogen/Ytterkollen. På begge disse møtene var det 70-80 deltakere, slik at det totale tallet er blitt 300.

 

Dialogmøte Mjøndalen
Diskusjon: Diskusjonen gikk høyt rundt bordene.

Alle dialogmøtene er skåret over samme lest. Prosjektrådmann Elisabeth Enger orienterer om arbeidet med ny kommune så langt, med vekt på lokaldemokrati og stedsutvikling. Dette er de to temaene som angår innbyggerne mest. Et ferskt dokument som er utarbeidet om prosessen fram til ny kommune, Veivalg Nye Drammen, blir delt ut. Med bakgrunn i dette blir det diskusjoner og samtaler rundt bordene der deltakerne på møtene diskuterer lokaldemokrati og utviklingen i egen kommunedel.

Populære dialogmøter

Disse møtene viser seg å være svært populære. Rundt 50 møtte fram til Folkets Hus i Krokstadelva og over det dobbelte møtte opp på stadion i Mjøndalen.

Her kan du lese mer om bakgrunnen for dialogmøtene, samt oversikten over alle kommunedelene og når dialogmøtene holdes i hver kommunedel.

Selve veivalgsdokumentet kan du lese her.