Elisabeth Enger kunne i dag presentere to nye direktører i ledergruppa i Nye Drammen. Einar Jørstad og Karl Fredrik Lund blir direktører for Kultur, by- og stedsutvikling og Utvikling og digitalisering.

Nye direktører i Nye Drammen kommune, Karl Fredrik Lund og Einar Jørstad sammen med Elisabeth Enger.
BILDE: Elisabeth Enger sammen med Karl Fredrik Lund (t.v) og Einar Jørstad, nyansatt som direktører i Nye Drammen kommune.
-Det er en veldig spennende utfordring å være med å bygge en ny kommune, sier Einar Jørstad.
35-åringen kommer fra stilling som kommunalsjef for samfunn og næring i Lier kommune, og starter som direktør for Kultur, by- og stedsutvikling i Nye Drammen 1. januar.
- Ekstra spennende med Nye Drammen er at det både er by og tettsteder i kommunen. Så det å jobbe både med by- og stedsutvikling parallelt gleder jeg meg til, sier Jørstad og tilføyer:
- Og det å koble kultur til stedsutvikling tror jeg er riktig og viktig for å gjøre tettstedene gode å bo i.

Digitalisere et samfunn

Mens Jørstad har kommunal erfaring fra både Røyken og Lier, kommer Karl Fredrik Lund fra det private næringsliv. Lund har bred erfaring fra ulike bransjer, der han blant annet har jobbet med endringsledelse innen kommunikasjon og teknologi. 
Lund mener han tar med seg gode perspektiver fra hvordan man har det i det private næringslivet. Perspektiver som han kan ta med seg inn i det offentlige.
- Det blir en utfordring å forstå og tilpasse meg kommunal sektor. Men alle nye jobber har sine utfordringer, sier Lund med et smil.
- Det er ikke ofte man får være med på å digitalisere et helt samfunn. Å kunne være med på å forbedre digitale løsninger for innbyggere i et helt samfunn er veldig spennende.

Lander innen kort tid

Prosjektrådmann Elisabeth Enger er svært fornøyd med å ha de to nye direktørene på plass.
- Jeg er veldig glad for å ha dem her. Nå har vi en god sammensetning i gruppa med tanke på bakgrunn, men også når det gjelder alder og kjønn, sier hun.
Hun håper å lande den siste stillingen, direktør for arbeid og inkludering, innen kort tid.
Elisabeth Enger sammen med hele den nye ledergruppa i Nye Drammen kommune.
BILDE: Karl Fredrik Lund (f.v), Trond Julin, Einar Jørstad og Hege T. Rokke. Foran fra venstre: Elisabeth Enger, Kirsti Aas Olsen, Siri M. Skøien og Karen Tone Børsum.