Portrettbilde av Wilfred Wuillaume.
BILDE: Wilfred Vuillaume er ansatt som virksomhetsleder arrangement og aktiv fritid.
Hva er de viktigste oppgavene i jobben du får i nye drammen kommune?
- Som virksomhetsleder for arrangement og aktiv fritid, får jeg ansvar for å få frem en ny strategi som skal sikre mangfold og kvalitet innen arrangementer, frivillighet og fritid med bistand i Nye Drammen kommune.
En viktig oppgave blir å utvikle gode lokalmiljøer gjennom dialog og medvirkning fra innbyggerne på tvers av alder, etnisk tilhørighet og sosial bakgrunn. Virksomheten skal spille en betydelig rolle som brobygger mellom befolkningen og kommunen. Et viktig mål blir også å bidra til økt bevissthet rundt hvordan et mangfoldig samfunn kan gi positive effekter på kort og lang sikt.
Til slutt, ser jeg som en viktig oppgave å fortsette å inspirere våre dyktige ansatte i kultur, på tvers av virksomheter.
Hvorfor ville du ha denne jobben?
- Jeg ville være med å bygge opp en ny kommune. Det er en unik sjanse. Så tenkte jeg at min solid erfaring med å jobbe med arrangement og som leder for Fritid og interkultur i Drammen kommune kunne være interessant for Nye Drammen
Jeg liker utfordringer, samt å bli en del av et nytt og innovativt prosjekt. Kultur, en aktiv fritid og gode opplevelser kan øke livskvalitet for mange, det er dette jeg brenner for!
Hvordan vil du beskrive deg selv som leder?
- Vanskelig spørsmål. Men oppmerksom uansett vær kan kanskje beskrive meg selv som leder. Jeg trenger å vite at mine ansatte har det bra og har alt de trenger for å kunne mestre i deres jobb. Det krever å være ganske tilgjengelig og lyttende. Avslutningsvis må jeg også si at du kommer langt som leder med en god dose humor!
Hvor henter du energi fra å utføre lederjobben på en best mulig måte?
- I et godt og balansert liv både på jobb og privat. Jeg får alltid ekstra mye energi av å møte andre mennesker på tvers av kulturer. Som leder, ønsker jeg å prøve å få ut det beste i alle ansatte, det gir meg så mye positiv energi som man trenger når tøffere tider kommer.
Hvilke forventninger har du til etableringen av Nye Drammen kommune?
- Den nye kommunen blir Norges sjuende største. Det gir muligheter. «En klar og sterk stemme høres bedre enn et blandet kor» skriver den nye kommunen på nyedrammen.no. Jeg har store forventninger til de grunnleggende veivalgene som har tatt og har stor tro på visjonen fra 2020. Som virksomhetsleder forventer jeg mye arbeid men gleder meg stort til å bli kjent med to nye kommuner!
Hvilket sted i Nye Drammen kommune er ditt favorittsted?
- Uten tvil langs elva…

Wilfred Vuillaume

  • Alder: 48
  • Stilling i Nye Drammen kommune: Virksomhetsleder arrangement og aktiv fritid
  • Nåværende stilling:  Avdelingsleder Fritid og Interkultur
  • Bosted: Oslo
  • Sivil status: Samboer