Rullende profilering

I disse dager blir flere busser foliert med valg-budskap. Vi ble med til Vy sine lokaler i Kobbervikdalen.

Publisert:

Forhåndsstemming

Fra 12. august kan du forhåndsstemme på rådhusene i Svelvik, Drammen og Nedre Eiker til kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Publisert:

Sparket i gang høstens store oppgave

VALG 2019: Til høsten skal velgerne i Svelvik, Drammen og Nedre Eiker velge representanter til et felles kommunestyre i nye Drammen kommune. Snaue 50 ansatte fra de tre kommunene fikk i går en god forsmak av høstens viktigste oppgave på kick off.

Publisert:

Disse skal profilere valget

Økt valgdeltakelsen ved høstens kommunestyrevalg er et mål for politikerne i fellesnemnda. Åtte lokale profiler skal blant annet fronte valget.

Publisert:

Feil i partilister i magasinet

I magasinet Nye Drammen 2020 som kommer i postkassene i disse dager, er partienes listetopper til høstens kommunestyrevalg satt opp. For to av partiene har det dessverre sneket seg inn noen feil.

Publisert:

Valg hele året

For prosjektlederne for kommunestyrevalget i Nye Drammen, er det valg hele året. Forberedelsene startet i fjor høst, og nå legges et omfattende puslespill, der siste brikke er på plass flere uker etter valgdagen.

Publisert:

- Mange får ikke med seg at det er valg

Den ypperste formen for demokrati er å bruke stemmeretten. Likevel har valgdeltakelsen sunket jevnt og trutt i flere tiår. Statsviter Svein Tore Marthinsen mener det er mulig å snu den negative trenden og få flere velgere tilbake til valgurnene.

Publisert:

Tiltak for økt valgdeltakelse

Både Svelvik, Nedre Eiker og Drammen har i flere år hatt lavere deltakelse enn landsgjennomsnittet. Det er en utvikling fellesnemnda i Nye Drammen ønsker å bryte. Flere tiltak skal bidra til økt deltakelse ved høstens valg.

Publisert:

Nye partier for den nye kommunen

Kommunestyrevalget 9. september er et valg for hele den nye kommunen som med 100 000 innbyggere blir landets 7. største.

Publisert: