Økt valgdeltakelsen ved høstens kommunestyrevalg er et mål for politikerne i fellesnemnda. Åtte lokale profiler skal blant annet fronte valget.

Et av tiltakene i kommunikasjonsstrategien for kommunestyrevalget 2019 er å benytte kjente personer med lokal tilknytning til profilering av valget. Kjente personer antas å kunne ha større påvirkningskraft og ville kunne påvirke velgernes atferd, slik at flest mulig velger å benytte stemmeretten.
Alle profilene som skal profilere valget på ett bilde
BILDE: Disse skal profilere kommunestyrevalget 2019.
De åtte profilene er nå fotografert og filmet for å kunne fronte budskapet både på busser, bannere, infoskjermer, flyere og i filmer.
Profilene er både kjente og ukjente personer fra de tre kommunene. Det er personer med ulik bakgrunn, ulike interesser, kjønn og alder. Budskapet de formidler er fritt for politiske budskap, kun oppfordringer om å bruke stemmeretten.
Bildene under er tatt i forbindelse med filmingen til valgfilmene som skal vises de kommende månedene. 
  • Parasvømmer Andreas Bjørnstad (22) kommer fra Svelvik. En ung, talentfull idrettsutøver som har VM-medaljer i alle valører og som satser det han kan på idretten sin. Ved siden av svømmingen, jobber han også som fagkonsulent for Olympiatoppen - Region sørøst. 
andreas bjørnstad i rullestolen ved siden av bassenget på Drammensbadet
BILDE: Andreas Bjørnstad.
  • Cecilie Schilling (45) er også fra Svelvik.  Den sprudlende og dyktige artisten lever av musikken, og har gjennom mange år sørget for høy kvalitet under Den Gode Hensigt. Schilling flyttet bort fra Svelvik for å få den utdannelsen hun ønsket seg, men er nå tilbake på hjemstedet.
Cecil ie Schilling under opptak på Fossekleiva.
BILDE: Cecilie Schilling.
  • Eric Ness Christiansen (34) er drammenseren som alltid har tegnet. Nå er han sørget for å sette Drammen på gatekunstkartet. Som prosjektleder for Ugangprosjektet siden 2016, har han fått både nasjonale og internasjonale gatekunstnere til Drammen, og sørget for fargerik kunst på vegger og underganger rundt om i byen.
Eric Ness Christiansen i bakgården på atelieret hans.
BILDE: Eric Ness Christiansen.
  • Dipali Gosain (38) er født og vokst opp i Drammen, men har både studert og jobbet mange år utenlands. Hun er i dag leder av Fellesverket i regi av Røde Kors. Fellesverket er et aktivitetshus for ungdom mellom 13 – 25 år. Dipali har lang karriere som frivillig for samme organisasjon.
Dipali Gosain sttter ved siden av disken på Fellesverket.
BILDE: Dipali Gosain.
  • Juliette Undersrud (18) er også fra Drammen. Hun har vokst opp på Galterud, gått på Fjell og Galterud skole, og fullfører i disse dager siste året på Drammen videregående skole. 18-åringen bruker mye av fritiden på dans.
Juliette Undersrud på jenterommet på Galterud.
BILDE: Juliette Undersrud.

Vegard Hansen og Ole Kristian Stoltenberg er fra Nedre Eiker. Bjørn Petter Ingebretsen representerer på sett og vis både Drammen og Nedre Eiker, da han bor i Mjøndalen, men er trener i Strømsgodset.

 

  • Vegard Hansen (49) er hovedtrener for MIF. Han er opprinnelig fra Modum, men har tatt steget og flyttet til stadion-kvartalet på Consto Arena i Mjøndalen. Hansen har bemerket seg som en god skribent gjennom sine fotball-betraktninger og gjennom TV-serien Alle gutta på TV2 Sumo.
Vegard Hansen på tribunen på Consto Arena
BILDE: Vegard Hansen.
  • Ole Kristian Stoltenberg (42) er fra Krokstadelva. Der bor han med kone og barn. Stoltenberg var tidligere aktiv skiskytter, men han jobber i dag som sportskommentator. Han kommenterer i hovedsak skiskyting, ski og sykling.
Ole Kristian Stoletenberg under filming på kontore på Rådhuset
BILDE: Ole Kristian Stoltenberg
  • Bjørn Petter Ingebretsen (51) var hovedtrener i Strømsgodset da vi filmet og tok profilbilder av ham. Etter den tid har han trukket seg fra jobben av helsemessige årsaker. Han er fortsatt ansatt i klubben og har fortsatt det store hjertet for klubben. 
Bjørn petter Ingebretsen på tribunen på Marienlyst stadion
BILDE: Bjørn Petter Ingebretsen